چرم مصنوعی نوعی چرم بدلی است که با چسباندن مواد مصنوعی به پارچه طبیعی ساخته می شود.

چرم مصنوعی، به عنوان جایگزینی برای چرم حیوانی، با تولید داده شده به صورت فرآورده های پلاستیکی، با استفاده از مواد شیمیایی، می تواند در صنعت کفش، کیف و سایر کالاهای پوشاکی استفاده شود.

این مواد معمولا با هزینه بسیار کمتر و تولید آسان تر، در برابر چرم حیوانی، پخش می شوند. اما باید در نظر داشته شود که چرم مصنوعی معمولا قابلیت به خوبی تنعش و تحمل خطرات محیطی را ندارد و ممکن است برای بشر و محیط زیست اثر نامطلوب باشد.

مواد مورد استفاده برای چرم مصنوعی می تواند تقریباً هر چیزی باشد، از وینیل گرفته تا پلاستیک. رایج ترین نوع چرم مصنوعی وینیل است که با برداشتن یک ورق پلاستیکی بادوام و حرارت دادن آن تا زمانی که نرم شود تولید می شود.

چرم مصنوعی را می توان از نمد نیز تهیه کرد که از پشم یا پنبه ساخته می شود.

تفاوت اصلی این نوع چرم مصنوعی در بافت آنهاست که نشان می دهد چقدر واقعی به نظر می رسند. اگر یک جفت کفش از چرم مصنوعی دارید، ممکن است بتوانید با نگاه کردن به دوخت پایین یا با مالیدن دست خود بر روی کف آن متوجه شوید که واقعی نیست.

چرم مصنوعی از چه چیزی تهیه میشود؟

چرم مصنوعی جایگزینی مبتنی بر نفت برای چرم اصل واقعی است. چرم تقلبی بسیاری از ویژگی های مطلوب چرم طبیعی را دارد و برای تولید این ماده نیازی به صدمه زدن به حیوانات نیست.

از آنجایی که چرم تقلبی تقریباً به اندازه چرم واقعی در عایق حرارت بدن عالی است، برای لباس های بیرونی، به عنوان مثال، کت و روکش های چرمی یا کیف زنانه قهوه ای استفاده می شود.

تشخیص تفاوت بین چرم واقعی و چرم مصنوعی اغلب دشوار است مگر اینکه آن را به دقت بررسی کنید.

خصوصیات انواع چرم مصنوعی

برای تولید چرم های مصنوعی از مواد شیمیایی استفاده می کنند. به این صورت که در ابتدا پوششی را به صورت لایه لایه تهیه کرده و بر روی آن ماده ای پلیمری که باعث مقاومت چرم می شود، قرار می دهند.

از چرم ها ی مختلفی در صنعت چرم دوزی استفاده  می شود که هر کدام کارایی، استفاده و ویژگی ها ی  متفاوت و مخصوص به خود را دارند.

چرم مصنوعی چیست؟

انواع چرم مصنوعی

چرم ورنی

چرم ورنی ظاهر براق و درخشان دارد. فرق نوع طبیعی و مصنوعی آن در مواد تشکیل دهنده آن است. همانطور که می دانید چرم ورنی مصنوعی از مواد مصنوعی درست می شود.

چرم اکلیلی

چرم اکلیلی دارای رنگ بندی زیادی می باشد. هم چنین براق و درخشان می باشد. این نوع چرم در تولید انواع کیف و کفش فانتزی بکار می رود.

چرم طرحدار

شاید برخی افراد را دیده باشید که می گویند: کفش چرم کروکودیل خریده ایم. وقتی قیمت آن را می پرسید؛ متوجه می شوید بسیار ارزان خریده اند. این ارزانی شما را به شک می اندازد. چون چرم طبیعی کروکودیل گران است.

چرم طرحدار

چرم طرحدار در انواع طرح چرم کروکودیل، چرم سنگی، چرم پوست ماری و… تولید می شود. درواقع اینها فقط طرح هستند. یعنی روی چرم مصنوعی طرح پوست حیوانات مختلف زده شده است.

این مدل محصولات چرمی از چرم مصنوعی تهیه می شوند. وقتی محصول چرم با طرح پوست مار که بسیار ارزان بود را مشاهده کردید؛ بدانید آن محصول چرم صنعتی طرحدار است.

قیمت چرم طبیعی پوست حیواناتی مثل کروکودیل و مار گذشته از بحث مذهبی آن، گرانتر از نوع فیک است.

چرم پلی اورتان یا پی یو

برای ساخت چرم پلی اورتان، پارچه ها ی مصنوعی مختلفی را با یکدیگر ترکیب می کنند تا پارچه ای را تولید کنند که ظاهر ی شبیه به چرم طبیعی داشته باشد. این ترکیب شامل یک لایه پلی اورتان است که روی یک لایه از پارچه پلی استر روکش  می شود.

چرم “پی یو” یا پلی اورتان نه تنها بسیار کاربردی است بلکه درست مانند چرم واقعی درخشنده، براق و با دوام  می باشد. همچنین این نوع چرم  ضد حساسیت بوده به همین علت طرفداران بی شماری داشته  و محبوبیت بسیار زیادی دارد.

از دیگر مزایای چرم پلی اورتان خاصیت تنفس پذیری آن است، از این رو در تهیه وسایلی مانند چکمه، کفش، پوشاک و…  می توان از آن استفاده کرد.

چرم اشبالت

چرم اشبالت حالت نرم و ظاهر پرزدار دارد. به سطح زیرین پوست حیوانات که قسمت صاف و براق آن برداشته شده است؛ اشبالت می گویند.

رنگ بندی چرم اشبالت زیاد است و در تهیه انواع کیف و کفش کاربرد دارد.

معایب چرم مصنوعی

معایب چرم مصنوعی عبارتند از:

عایق گرما

از لحاظ گرم بودن در فصل سرما این نوع چرم، بدن را مانند چرم طبیعی گرم نگه نمی دارد.

عدم حفظ درخشندگی

چرم مصنوعی، درخشش خود را به مدت طولانی حفظ نمی کند.

از بین رفتن ظاهر زیبا

به مرور زمان چرم مصنوعی ظاهر زیبای خود را از دست  می دهد برخلاف چرم طبیعی که در گذر زمان ظاهر لوکس و نرم آن از بین نرفته و روز به روز به راحتی آن افزوده  می شود.

تنفس پذیری کم

قابلیت تنفس پذیری در چرم مصنوعی بسیار کم است و در بیشتر آنها  اصلا راه تنفسی برای پوست وجود ندارد.

عدم قابلیت ارتجاعی

این نوع از چرم مانند چرم طبیعی کش نمی آید و فاقد قابلیت ارتجاعی  می باشد به همین دلیل به آسانی پاره و یا سوراخ  می شود.

بوی نامطبوع

چرم مصنوعی بویی شبیه پلاستیک یا مواد شیمیایی دارد. بسیاری از مردم به همین دلیل، علاقه ای به آن ندارند.

ایجاد آلرژی

چرم طبیعی دارای خاصیت ضد حساسیتی بوده و برای بدن انسان بسیار راحت است، درحالی که چرم مصنوعی ضد حساسیت نیست و بعضی از انواع آن را نمی توان برای لباس استفاده نمود.

آسیب به محیط زیست

این نوع چرم در محیط زیست تجزیه نخواهد شد.

سخن پایانی

با وجود معایبی که در پایان این مطلب به آن اشاره کردیم، تخمین زده  می شود که سالانه بیش از یک میلیارد حیوان توسط صنعت جهانی چرم برای تولید پوشاک و لوازم جانبی شیک، ذبح  می شوند. برای نجات حیوانات و ایجاد محیطی پایدار، بهتر است به چرم ها ی مصنوعی که  دوستدار محیط زیست هستند، روی بیاورید.

محصولات مرتبط

ProductPromotionTimeline
4,899,000تومان
ProductPromotionTimeline
40%
در انبار موجود نمی باشد
Original price was: 4,899,000تومان.Current price is: 2,939,000تومان.
ProductPromotionTimeline
50%
Original price was: 5,399,000تومان.Current price is: 2,699,000تومان.
ProductPromotionTimeline
7,200,000تومان

دیدگاهتان را بنویسید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *